onsdag den 5. maj 2010

Senmomental lykke

Du er min livslyst, barndommens tivolitur. Du trækker mig rundt i en følelseskarrusel, der byder på alt fra ekstase til depression - for med dig kommer alt på kanten; du er som et en tur på sneen, blot uden et efterfølgende badtrip. Med dig lærer jeg at kende mig selv, for jeg hører om, at du gør mig hel, mens min gamle ven synger om, hvordan du lægger hånden på mit hoved og uddriver dæmoner, der har besat mig - om det er de gamle, nyere eller om jeg finder dem i selv, så trækker du mig hjem.

Når noiaen er over mig kravler jeg over mod minderne om nætter med dig i mine arme. Og når det jeg ser, kun er mit, bliver du min følgesvend, der driver dem på flugt - illusionen om kærlighed er stærkere. Jeg oplever at mangle dig, og aldrig har jeg været svagere end her sammen med dig - aldrig har jeg før skrevet som jeg gør nu, som et kærlighedskvartet over emotionelt begær. Med tanker om Aristophanes, søger jeg dit nærvær.

Men jeg ser mig selv som det skumle væsen i hjørnet af et godt liv; som manden med kniven, som kaninen i løbegaarden. Jeg kan høre dig hviske i din søvn om, hvordan følelser blot er noget, man bilder sig ind, og at vi er upraktiske sammen. Jeg kan mærke dig drømme om andre mænd, om bedre mænd - og jeg skærer mig på mentale psykofarmaka, der efterlader ar, som jeg ihærdigt flygter fra. Men skat tanken om dig med en anden giver mig lyst til at slå ihjel.
Jalousi bliver allestedsværende ... og jeg hader alt det, der ikke handler om mig. Du får kun de gode sider at se, men indeni raser der en ondskab, som min ærlighed ikke kan holde tilbage ... "Du har ikke lyst til at se de tanker, jeg lever i" sang min gamle ven, og jeg tog et sip af en anden god dreng JD.

Tiderne går og musikken skifter og jeg tror på lykken og på livet. På det smukke i kærligheden, men erkendelse af forgængelighed og momental lykke driver mig mod den, du forelskede dig i. Og jeg viser dig ham, og lever med ham, som var han mig.
Selvmordet bliver reelt, da jeg fortrænger det destruktive og forfalder til facaden. Men du skal vide, at et liv med dig uden mig er bedre end andet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar