onsdag den 13. januar 2010

Forvirrede billeder

Dem fra natten:
En gyldengul væske, der ligner galde, er sprøjtet ned i toilettet så en del af reservoiret var berørt også. Ikke udskyllet hang det op af siderne. Lyset lod skyggerne markere konturen i massen.

En rotte med halen mellem tænderne - gule, blodskudte øjne og panisk biden i sin overrevne hale. Pelsen tynd, enkelte steder helt forsvundet, og rød. Af blodet. Febrilsk bevæger den de små forpoter for at presse mere af halestumpen ind i munden på sig selv.

En gadelygte med en lukket skole i baggrunden, der blinker. Ikke uhyggeligt, men udueligt. At dømme udfra dækslets tilstand er den blevet sparket til af de unge mennesker, der gik forbi før. Vinden trækker et efterårsblødt blad forbi den.

En glemt bh bagerst i et pigeskab. Den første. 70a. Hvid med en lyserød sløjfe ved toppen af hver skål. Med minderne ligeså integrerede som de skjulte syninger. Og låsen, der aldrig kom videre end første trin. Det var den, der startede - men også den, hvis ende kom først.

En bog på et natbord, som har ligget der for længe. Under tidsskrifter, noter og magasiner. Handlingen er glemt, og engagementet er droppet. Aktørerne, tøjet - selv tiden er borte, og kommer helt sikkert aldrig tilbage. Med næste oprydning som tidspunktet for den sidste rejse. Tilbage på en tilfældig bogreol.

En fastfrossen hånd udstrakt mod en halvtom flaske gin. Rynket, forkrøblet. Psoriasisramt og med en halv ringefinger. Tydeligt markerede blodårer over den blege, kuldslåede hud. Neglene flossede som følge af mangel på c. Tænderne eroderede som følge af overskud af gin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar